sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Valitusta

Ärsyttää.
ja

Ensimmäinen: Hei, lama on psykologista, ostakaa enemmän! Periaatteessa joo, mutta jatkuvaan talouskasvuun perustuva systeemi ei toimi rajallisessa järjestelmässä. Jossa sattumoisin eletään. Ei vaikka kuinka olisi tähänasti toiminut, resurssit nyt vaan on rajallisia ja loppuu ennenpitkää kesken, olisi mukavaa kun ihmiset ymmärtäisi. Mutta liikaa pyydetty varmaankin. Tavallaan luulisitoivoisi että ihminen ymmärtäisi, että systeemi joka perustuu sille että ostat joka vuosi enemmän kun viime vuonna ei mitenkään voi pyöriä ikuisesti.

Toinen: Nönnönnööholokaust, me saadaan ampua ketä tahdotaan kun meitä tapettiin neljäkymmentäluvulla ja ollaan Jahven valittu kansa. Israel on harvinaisen ärsyttävä valtio aina kun siihen tulee kiinnitettyä huomiota. Vaikka ne ymmärtää että siinävälissä kun ne johonkin arabimaahan hyökkää, parikymmentä muuta arabimaaa hyökkää takaisin, niin silti pitäisi päästä edes ampumaan ensiksi. Joskusaikoinaan jossain lehdessä oli Israelissa haastateltujen ihmisten mielipiteitä, jotka oli muistaakseni suunnilleen suuntaa "Kyllähän meidät senjälkeen ammutaan kivikaudelle, mutta Iran pitäisi ydinpommittaa". Toisaalta, jos vaan antaisi Lähi-idän maiden olla keskenään kenenkään häirisemättä, ratkeaisi sieltä ongelmat aika äkkiä ihan itsestään. (USA tukee Israelin asevoimia 950 dollarilla sekunnissa. Voisi käydä jännästi ilman?)


Sama se minulle on millä ampuvat toisiaan, ei siinä mitään, mutta ovela henkilö voisi arvata mihin järjestöön sukulaisen/-sija menettänyt palestiinalaisnuori liittyy, varsinkin kulttuurissa jossa oma suku on edelleen oikeasti tärkeä? Kukaan ei kait ainakaan ala mitään juutalaisvastaista suunnitteleman, ehei, kyllä ne varmasti uskoo kun kerran lentolehtisilläkin kielletään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä.

Israelin uutisia on kuulunut viime aikoina hieman liikaa, ja ovat aivan sekaisin. Voi vain surkutella.